Isover Muur Dossier
banner

Glaswolisolatie is flexibel, in elke zin van het woord. In alle omstandigheden sluiten glaswolplaten onderling én met de draagmuur mooi aan, zelfs in geval van onregelmatigheden van het binnenspouwblad. Het is geschikt voor iedere spouwmuur, zonder dat de fundering verbreed dient te worden.

Valse spouwen en open naden

Een goede aansluiting tussen binnenspouwblad en isolatie is essentieel voor optimale prestaties. Bij slechte plaatsing van harde isolatieplaten ten gevolge van open naden vermindert de isolatiewaarde van de muuropbouw met 25%. Hoe goed de thermische eigenschappen van het isolatiemateriaal ook zijn, de uiteindelijke prestatie staat of valt met de uitvoering.

Wanneer de isolatie niet goed aansluit op het binnenspouwblad ontstaat ook het risico op een valse spouw. Een valse spouw van 5 millimeter doet de isolatiewaarde van de muuropbouw dalen tot maar liefst 35%.

Met ISOVER glaswol worden voorziene isolatiewaarden daadwerkelijk omgezet naar de praktijk. De isolatie is zodanig flexibel dat het risico op naden, kieren en valse spouwen vermeden wordt.

ISOVER Multimax 30 is een isolatieplaat die naadloos aansluit onderling en tegen het binnenspouwblad.

 

Valse spouw

 

Naad